Сучасне обладнання для лікарні

05 січня в 15:31
Метінвест передав Мирноградській міській лікарні медичне обладнання на загальну суму 1 500 000 гривень

Для Мирноградської міської лікарні це не перша допомога, яку надає медзакладу компанія Метінвест. Щоб врахувати потреби медиків, керівництво компанії звернулось з попереднім запитом. Тож, список медичного обладнання було складено за потребою, що в майбутньому значно покращить спектр надання послуг населенню.

– Ми дуже вдячні компанії Метінвест за надану допомогу. Це вкрай важливо для нашої лікарні. Дякуємо, що у скрутні часи вкотре знайдена можливість підтримати медзаклад. За допомогою нового обладнання ми зможемо розширити спектр хірургічних операцій. Хірургічне відділення наразі одне з найпотужніших в регіоні. Тут проводиться близько тисячі операцій на рік, – зазначила директорка КНП «Мирноградська ЦМЛ» Ольга Гостєва.

Перелік необхідного обладнання складається з кількох десятків позицій, серед яких є лапороскопична стійка. Вона стане у нагоді лікарям, адже до хірургічного відділення звертаються хворі не лише з Донецької області, а й з інших регіонів України.

– Я давно спілкуюсь з завідуючим відділення, – каже пані Ірина, яка приїхала на операцію з Сінельніковського району. – Сергій Федорович дуже гарний спеціаліст, тому я вирішила довірити йому своє здоров’я. Хотіла попасти на консультацію саме до нього, бо чула лише схвальні відгуки.

Сергія Попівненко знають навіть у столиці. Інша пацієнтка приїхала до Мирнограду з Києва, щоб прооперуватись у місцевій лікарні. Жінку не спинила навіть близькість до лінії фронту.

– На жаль, від початку війни до хронічних захворювань додались мінно-вибухові травми. Таких випадків зараз дуже багато, що ускладнює працю лікарів-хірургів. Але, попри нестачу середнього та молодшого медичного персоналу у відділенні, ми долаємо всі перешкоди. І підтримка компанії Метінвест дуже допомагає, – констатує завідувач хірургічного відділення Сергій Попівненко.

Коментар керівника

Микола ВИШНЕВСЬКИЙ, директор ТОВ «Вуглепромтранс»:

– В умовах повномасштабного вторгнення компанія Метінвест вчасно трансформувала свій бізнес та налагодила логістику, щоб утримати ключові виробничі потужності. А найголовніше – зберегла персонал. Завдяки цим факторам ми маємо змогу втілювати у життя соціальні проекти. І сьогодні, в рамках одного з таких, ми передаємо медичне обладнання для хірургічного відділення Мирноградської міської лікарні.